Ἔνγκελς, «ὁμοφοβία» κ.λπ.

Επιστολή του Friedrich Engels στον Karl Marx για την ομοφυλοφιλία…
Μάντσεστερ 22 Ιουνίου 1869
Αγαπητέ Μαυριτανέ (Dear Moor),
[…]
Το Ουρανιοειδές βιβλίο [λογοπαίγνιο Uranus/Your anus] που μου έστειλες είναι ένα πολύ περίεργο κατασκεύασμα. Περιέχει πολύ ανώμαλες αποκαλύψεις. Οι παιδεραστές έχουν αρχίσει να μετριούνται μεταξύ τους και ανακάλυψαν ότι είναι δύναμη στο κράτος. Το μόνο που τους λείπει είναι η οργάνωση αλλά σύμφωνα με αυτή τη πηγή υπάρχει ήδη κρυφά. Και φυσικά μιας που έχουν ανθρώπους σε όλα τα παλιά και ακόμα και στα καινούργια κόμματα, από τον Ρόσινγκ ως τον Σβάϊτσερ,δεν μπορεί παρα να νικήσουν. Το σύνθημα θα είναι τώρα Guerre aux cons,paix aus trous-de-cul [πόλεμος στα αιδοία, ειρήνη στις κωλοτρυπίδες]. Εσύ και εγώ είμαστε τυχεροί που, λόγω ηλικίας, δεν έχουμε φόβο να πληρώσουμε σε είδος τους νικητές. Αλλά οι νέοι; Παρεπιπτόντως μονάχα στην Γερμανία ένας τύπος σαν αυτόν θα μπορούσε να εμφανιστεί δημόσια, να κάνει αυτές τις αισχρότητες θεωρία και να πει περάστε. Δυστυχώς ακόμα δεν έχει βρει το θάρρος να δηλώσει δημόσια ότι είναι τοιούτος και για τα μάτια του κόσμου πρέπει να λειτουργεί από μπροστά αν όχι να μπαίνει από μπροστά όπως είπε κάποτε κατά λάθος. Περίμενε μέχρι να ισχύσει ο νέος Ποινικός Κώδικας της Βόρειας Γερμανίας που αναγνωρίζει τα droits du cul [δικαιώματα της κωλοτρυπίδας] για να λειτουργήσει ανοιχτά. Τότε τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα για τους φουκαριάρηδες σαν εμάς, που πάμε από μπροστά και έχουμε μια παιδιάστικη μανία με τις γυναίκες. Αν μπορεί να χρησιμεύσει για κάτι ο Σβάιτσερ θα ήταν να μάθει από τον συγκεκριμένο κύριο λεπτομέρειες για τους παιδεραστές σε υψηλές θέσεις. Κάτι που δεν πρέπει να είναι δύσκολο μια που είναι δικός τους.

[…]
Δικός σου Φρίντριχ Ένγκελς

Πρωτότυπο στὰ γερμανικά (σσ. 324-325), καὶ ἡ ἀγγλικὴ μετάφρασή του.

Ὁ Κονδύλης ἀναφέρεται στὶς αἰτίες ποὺ ἡ σύγχρονη μαζικὴ δημοκρατία δείχνει τέτοια λατρεία καὶ σεβασμὸ πρὸς τὴν ὁμοφυλοφιλία σὲ ἀντίθεση μὲ προηγούμενες κοινωνίες. Καθὼς στὴν ἀστικὴ κοινωνία ἡ ὁμοφυλοφιλία θεωρεῖτο παράπτωμα, ἡ ἐναντίωση στὴν ἀστικὴ κοινωνία συνεπάγεται καὶ τὴν ἐναντίωση στὴν καταδίκη τῆς ομοφυλοφιλίας καί, συνεπῶς, τὴν ἀνάδειξη τῆς ὁμοφυλοφιλίας ὡς μιᾶς μορφῆς κορωνίδας τῆς δημιουργίας. Γιατὶ, θεωρεῖται πιά, ὅτι ὁ ὁμοφυλόφιλος δρᾶ ἐνάντια στὴν πληκτική, ὑποκριτικὴ καὶ ἀπάνθρωπη κανονικότητα τοῦ ἀστικοῦ τρόπου κοσμοαντίληψης:

κονδύλης ομοφυλοφιλία

Βέβαια, καὶ ἡ ἐξύμνηση τῆς ὁμοφυλοφιλίας, κατὰ τὸν Κονδύλη, εἶναι μιὰ ἁπλῶς πτυχὴ τῆς ἐπιδίωξης τῆς «αὐτοπραγμάτωσης»:

κονδύλης σεξ

Ὡς ἀποτέλεσμα τῆς μαζικοδημοκρατικῆς ἀνάγκης γιὰ «βιώματα» καὶ αὐτοπραγμάτωση, οἱ ἀξίες γίνονται Ἐμπόρευμα (χωρὶς ἡ υἱοθέτησή τους νὰ συνεπάγεται κάτι διαφορετικὸ στὶς πρακτικὲς ἐπιλογές) καὶ τὰ ἐμπορεύματα γίνονται Ἀξίες:

κονδύλης αξίες ως εμπόρευμα

This entry was posted in πολυπολιτισμός, φωτογραφίες, Αριστερά, κοινωνία and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s