Ἐξόρυξη Χρυσοῦ στὴ Χαλκιδική

Ἔγραφε ἕνας Κεντροαριστερὸς τὸ 2012 ἐναντίον ὅσων ἐναντιώνονται στὴν ἐξόρυξη χρυσοῦ στὴ Χαλκιδική:

Οι Σκουριές είναι το σύμβολο της νεοελληνικής αρρώστιας. Ένας αλλοπρόσαλλος συνασπισμός από ιδεοληπτικούς οικολόγους και εισαγόμενους διαδηλωτές, από αριστεροδεξιούς τάχα μου πατριώτες και μιζαδόρους ντόπιους κομματάρχες, από σκόρπια μικροσυμφέροντα και νονούς του υποκόσμου, εδώ και χρόνια είναι σηκωμένος στο ποδάρι. […] Όλοι αυτοί -εννοείται- επικαλούνται το περιβάλλον, η σωτηρία της ελληνικής φύσης από τα άνομα συμφέροντα είναι υποτίθεται ο σκοπός. Το δείχνουν άλλωστε και τα ανάλογα παραδείγματα… Στη Μάνη και στα νησιά ο αγώνας είναι κατά της αιολικής ενέργειας και των ανεμογεννητριών. Στην Αττική ο αντίπαλος είναι οι ΧΥΤΑ. […] Ο αγώνας κατά των «μεγάλων συμφερόντων», η μάχη υπέρ του «περιβάλλοντος» σ’ αυτή τη χώρα είναι ένα ψέμα. Είναι ένας επαίσχυντος ευφημισμός. Σκοπός του είναι να κρύψει τα πραγματικά συμφέροντα που λυμαίνονται τον τόπο. Αυτά που αντιτίθενται σε κάθε επένδυση πράγματι παραγωγική, σε κάθε βιομηχανική μονάδα, σε κάθε εταιρεία ικανή να φέρει στη χώρα προηγμένη τεχνογνωσία και να δώσει δουλειά όχι σε σοβατζήδες και γκαρσόνια, αλλά σε επιστήμονες και εξειδικευμένους εργάτες. 

 

Καὶ ἡ ΟΑΚΚΕ συμφωνοῦσε τὸ 2013 (σήμερα, μάλιστα, θὰ κλαίει κι αὐτή):

 

Εὐτυχῶς, ὑπάρχει τὸ μέτωπο λογικῆς Τροτσκυστῶν καὶ Κεντροαριστερᾶς, ποὺ ἐμποδίζει νὰ πάρουν τὰ πράγματα τὸν κατήφορο. Ἕνα μέτωπο ἐνάντια στοὺς ἀριστεροδεξιοὺς τάχα μου πατριῶτες. Ἄλλωστε, τόσοι ἄνθρωποι, τόσοι Ἀριστεροὶ «ἐκτελέστηκαν γιὰ τὴν ἀνάπτυξη τῆς βιομηχανίας» στὴν Ἑλλάδα.

This entry was posted in παλιά και νέα θεότητα, πολιτικά, φιλελεύθεροι, Αριστερά, Ελλάδα, κοινωνία and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s