Λέσβος ἢ Μιντιλί

Τὸ 2014:

Είναι πολύ οξύμωρο, όταν στην Αθήνα τα ομόφυλα ζευγάρια δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν αγκαλιασμένα στο δρόμο και να εκφράσουν ανοιχτά και φωναχτά τη σεξουαλική τους ταυτότητα, να υπάρχει ένας απομακρυσμένος τόπος στην ελληνική επαρχία όπου οι λεσβίες έχουν τη δυνατότητα να φλερτάρουν, να κάνουν γυμνισμό, να φιλιούνται και γενικά να μη κρύβουν στη ντουλάπα την ερωτική επιθυμία τους. […] Ουτως η αλλως η Ερεσός χρωστάει πολλά στις λεσβίες για την καλλιέργεια μιας πιο φιλοζωικής νοοτροπίας. Αυτές έμαθαν στους ντόπιους να μη πετάνε τις γάτες στα βράχια και μη ρίχνουν φόλες στους σκύλους.

Αἴ, ὄχι καὶ στὰ βράχια, ρέ!

Τὸ 2018, πάντως:

πολλές δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, μεταξύ των οποίων και πολλά γυναικόπαιδα, δήλωσαν ότι καταλαμβάνουν σήμερα το βράδυ της πλατεία Σαπφούς στο κέντρο της Μυτιλήνης. […] Στην πλατεία Σαπφούς όπου έστησαν ήδη σκηνές, έφθασαν το μεσημέρι συμμετέχοντας σε διαδήλωση περίπου 400 προσφύγων και μεταναστών που ξεκίνησε από τον καταυλισμό του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας, ενώ από εκείνη την ώρα πραγματοποιούν συνεχώς υπαίθριες μουσουλμανικές θρησκευτικές τελετές και διαδηλώνουν.

Μακάρι νὰ κάνουν καλὴ παρέα, παλιοὶ καὶ νέοι ἐπισκέπτες. Σὰ στὴ Μύκονο, ποὺ δὲν ἐπαληθεύει τὰ βιβλικὰ μοτίβα, πρὸς μεγάλη ἀπογοήτευση σίγουρα μερικῶν. Θὰ ἔχει καὶ πολυπολιτισμικὰ θρησκευτικὰ χάπενειν – φολκλόρ. Ἐν τῷ μεταξύ:

Με 1,2 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτείται από το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τα νησιά του Αιγαίου η αναστήλωση του ξεχασμένου και ερειπωμένου Βαλιδέ Τζαμί, του μουσουλμανικού τεμένους στην οδό Σιγείου στη συνοικία Επάνω Σκάλα της Μυτιλήνης. Φορέας εκτέλεσης του έργου είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου. Το Βαλιδέ Τζαμί της Μυτιλήνης είναι το παλαιότερο οθωμανικό τέμενος στην Μυτιλήνη, η κτητορική επιγραφή στο υπέρθυρο της πρόσοψής του δε, αποδεικνύει ότι κτίστηκε το 1615 στο κέντρο της, εκτός του κάστρου, μουσουλμανικής συνοικίας της πόλης επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Ἀλλὰ γιὰ νὰ μὴν δακτυλοδείχνουμε κανέναν, ἦρθε τὸ ΣτΕ νὰ μᾶς γλιτώσει, καὶ τοὺς ὑπόλοιπους Ἕλληνες, ἀπὸ τὸν ἑαυτό μας, ἀφοῦ μᾶς ἔδωσε τὸ δικαίωμα νὰ διδασκόμαστε τὰ θρησκευτικὰ ὅπως μᾶς ἀρέσει:

για τους μελλοντικούς πρόσφυγες, όσοι θα φθάσουν στα νησιά μετά τη δημοσίευση της απόφασης, και έως ότου ενδεχομένως ληφθεί νέα απόφαση από την κυβέρνηση η άλλο μέτρο , οι περιορισμοί αυτοί δεν θα υπάρχουν και θα μπορούν οι πρόσφυγες να κυκλοφορούν σε όλη την επικράτεια.

This entry was posted in Ελλάδα, Ισλάμ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Λέσβος ἢ Μιντιλί

  1. Ο/Η Μανώλης λέει:

    Λεσβίες, τζαμιά και flaneurs Αφγανοί…Μπορούν να γίνουν και θέματα ερωτικών ταινιών, για σκέψου

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s