Κακοποίηση ζώων

Ἀντιγράφω ἄλλον, γιατὶ κουράζομαι νὰ γράφω τὰ ἴδια. Προφανῶς, δὲν ὑποστηρίζω ὅτι δὲν ὑπάρχει ἐν γένει κακοποίηση ζώων -οὔτε ὁ ἀρθρογράφος ὑποστηρίζει κάτι  τέτοιο. Ἀλλὰ αὐτὴ ἡ κακοποίηση δὲν ἔγκειται στὸ ὅτι τὰ γαϊδούρια φορτώνονται ξύλα στὸν ἥλιο, οὔτε στὸ ὅτι οἱ κατσίκες ποὺ δὲν ἀμολιοῦνται νὰ φᾶνε τὰ πάντα, οὔτε οἱ γελάδες καὶ τὰ ἄλογα ποὺ δένονταν στὰ πόδια γιὰ νὰ μὴν μποροῦν νὰ φύγουν μακριὰ ὥστε νὰ μὴν τὶς κυνηγοῦν οἱ χωρικοὶ μέσα στὴ νύχτα. Κακοποίηση εἶναι, ἀντιθέτως, τὰ σκυλάκια ποὺ οἱ παράφρονες ἰδιοκτῆτες τους ἀφήνουν 8 καὶ 10 ὧρες τὴν ἡμέρα μόνα τους στὸ μπαλκόνι ἢ στὸ σπίτι, κι αὐτὰ οὐρλιάζουν χωρὶς ἀνταπόκριση. Κι ἂν εἶναι νὰ τὰ ζυγίσουμε, μεγαλύτερη κακοποίηση εἶναι ἡ ἴδια ἡ σκλαβιά, τὸ σκλάβωμα τῶν ζώων μέσα σὲ 4 τοίχους τοῦ διαμερίσματος χάριν τῆς «παρέας» ποὺ θέλουν οἱ κάθε εἴδους περίεργοι, οι δυστυχεῖς μισάνθρωποι καὶ οἱ φυγότεκνοι. Μισανθρωπία εἶναι νὰ νοιάζεσαι ἂν τὰ ζῶα τοῦ ἀγροῦ ἔχουν φρίσκις νὰ φᾶνε καὶ παράλληλα νὰ ἀδιαφορεῖς γιὰ τὸν ἐργαζόμενο τῶν 400 €. Ἀλλὰ ὁ λόγος στὸ ἄρθρο:

Υ.Γ. Τὸ παρακάτω ἄρθρο ἀφαιρέθηκε ἀπὸ τὸ Facebook προφανῶς ἐπειδὴ κάποιος παρανοϊκὸς φιλόζωος τὸ ἀνέφερε. Παρὰ ταῦτα, βρίσκεται ἐδῶ (καὶ εἶναι ἀποθηκευμένο ἐκτὸς διαδικτύου):

Η νεύρωση παίρνει πλέον διαστάσεις πανουκλας.

Μετά τα γαϊδούρια τα οποία «κακοποιούνται» επειδή στέκονται στον ήλιο της δασώδους Σαντορίνης, επειδή μεταφέρουν εδώ και χιλιετίες ξύλα, οικοδομικά υλικά, αλεύρι, πολεμοφόδια και ανθρώπους στην Σαντορίνη, την Ανάφη, τα Ζαγοροχώρια, την Μακρινίτσα και τους εκατοντάδες οικισμούς στην Ελλάδα όπου δεν περνάει απο μέσα autobahn σειρά έχουν οι… κατσίκες. Που ταλαιπωρούνται επειδή δεν είναι αφημένες να κυκλοφορούν ελεύθερες όπου θέλουν -μην αφήνοντας τίποτα όρθιο.

Και βέβαια δεν σταματά εκεί. Οι συγκροτημένοι σε σώμα ψυχασθενείς αστοί, που βρίσκονται στα χωριά στο Greece μόνο για halidays, που τρώνε και οι ίδιοι friskies μαζί με το σκυλί και τις 18 γατούλες τους, έχουν χάσει προ πολλού το αισθητήριο του τι είναι όντως κακοποίηση και τι δεν είναι

Ας πούμε το να διατηρείς ένα ζώο σε ένα μπαλκόνι δεν είναι κακοποίηση. Και βέβαια δεν τρέχει τίποτα εάν το ζώο κακοποιεί ανθρώπους. Εάν δεν αφήνει κανένα να κοιμηθεί. Θα έχετε διαβάσει τις κατάρες και τις ύβρεις που γράφουν σε περιστατικά όπου το θύμα κατασπαράσσεται από αδέσποτα: Θα τους έκανε κάτι, θα τα προκάλεσε, τα γλυκά μου δεν πειράζουν ποτέ αν δεν προκληθούν, τον καρκίνο να βγάλει το κάθαρμα, αυτές οι καταγγελίες που γίνονται είναι για να πάνε μετά να τα φωλιαζουν.

Δεν έχει όρια η διαστροφή και η ψυχασθένεια.
Λυπούνται που το γαϊδούρι μεταφέρει στην Ύδρα δύο βαλίτσες 20+20 κιλών (ένας άνθρωπος ζύγιζει 80) αλλά δεν λυπούνται τον Πακιστανό που μεταφέρει στα σκαλιά και στα στενά της καλντερας τις βαλίτσες τους. Εκεί με ένα tip οι συνείδηση εφησυχαζει. Αν υπάρχει συνείδηση δηλαδή.

Το καινούργιο trend λοιπόν είναι ότι πάνε και κάνουν καταγγελίες για παθητική κακοποίηση ζώων στα νησιά. Και εάν ο αστυνομικός δεν συμμορφωθεί με την ψυχασθένεια τους μηνύουν τον αστυνομικό.

Αυτό που έχω πάντως να δηλώσω είναι πώς είναι κρίμα ένα τόσο σοβαρό θέμα που είναι η όντως κακοποίηση των ζώων που όντως χρειάζεται παρέμβαση και καταγγελία, να επαφίεται σε νευρωτικους που δίνουν λύση στα υπαρξιακά τους προβλήματα ή στην μικροαστική τους ανία με ένα παρανοϊκό κυνήγι μαγισσών. Σαν τις ευκαταστατες Αγγλίδες της Σκιάθου με κομποδεμα ικανό να τους επιτρέψει να αποκτήσουν ένα σπίτι στο νησί, που θεωρούν πώς πρίν ανοίξει το εργοστάσιο των friskies στο Λονδίνο οι γάτες της Σκιάθου, εδώ και κάτι χιλιάδες χρόνια λιμοκτονουσαν, και περίμεναν τους colonialists να τις διασώσουν και δεν λιμοκτονεί το γκαρσονι από τον Πειραιά ή ο βοηθός μάγειρα από την Κοζάνη που μένει σε ένα υπόγειο για 4 μήνες για να τους σερβίρει την μπριζόλα τους για 500 ευρώ ανασφαλιστος. Μην λέω και πολλά.

 

This entry was posted in παλιά και νέα θεότητα, φιλελεύθεροι, Αναδημοσιεύσεις, ανθρωπισμός, ανθρώπινα, κοινωνία and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s