συριζοφιλελέ

 

1. «Τα σπάτε για τη Μακεδονία αλλά το σαββατοκύριακο καζινάρετε στη Γευγελή». Επιχείρημα εφάμιλλο του «η Παπαρήγα στέλνει την κόρη της στο αμερικάνικο κολέγιο». Ή το άλλο: «οι αναρχομπάχαλοι φοράνε παπούτσια nike και φούτερ adidas»

2. «Φάγατε 48 μνημόνια στο κεφάλι αλλά διαδηλώνετε για ένα όνομα». Κάποιοι και για τα μνημόνια διαδηλώσαμε και το ’99 όταν βομβάρδιζε το ΝΑΤΟ τη Γιουγκοσλαβία ήμασταν στους δρόμους και στις καταλήψεις του ’98 και του ’91 πήραμε μέρος. Δεν είναι ή το ένα ή το άλλο. Εσείς μόνο τουμπέκα τώρα

3. «120 χώρες τους έχουν αναγνωρίσει, αποδεχτείτε το». Στα φρύδια μας αν τους έχουν αναγνωρίσει 850 χώρες και τα 7 βασίλεια των Ξωτικών της Μέσης Γης. Εσείς δεν είστε που τόσο αγαπούσατε τη μεταφορά του γαλατικού χωριού, που συνεχίζει να αντιστέκεται όταν όλα τριγύρω έχουν πατηθεί από τη μπότα του ιμπεριαλισμού; Ούτε είναι θέμα ποσότητας. Την Ανατολική Γερμανία την αναγνώριζε όλος ο κόσμος εκτός από το ένα κράτος που είχε σημασία: τη Δυτική Γερμανία

4. «και 150.000 να μαζεύτηκαν υπάρχουν άλλα 9.850.000 που δεν διαδήλωσαν άρα συμφωνούν». Αριθμητική τύπου Τζήμερου: «50 αργόσχολοι κάνουν πορεία και παραλύουν την αγορά ενώ 9.999.950 περιμένουν σαν τρελοί να πάνε για σόπινγκ και να σηκώσουν ως και το τελευταίο βρακί σε τιμή ευκαιρίας, στα τρία σώβρακα το ένα δώρο»

 

Ἀπὸ τὰ σχόλια, συγκρατῶ αὐτὰ τὰ δυὸ εἰρωνικά:

Μπορώ να σου βρω κι αλλά 20, αλλά το αγαπημένο μου είναι αυτό με τους Μακεδόνες που είναι απόγονοι προσφύγων απ την μικρά Ασία ενώ οι Σκοπιανοί ελέγχθηκαν αιματολογικά και πληρώνουν ενφια στην περιοχή απ την εποχή του Βουλγαροκτόνου.

καί:

Η Θεσσαλονίκη είχε μόνο 20% έλληνες το 1912 αλλά η Κωνσταντινούπολη και η Μικρά Ασία και η Ανατολική Θράκη ήταν τουρκικές από το 5.000.000 π.Χ.

This entry was posted in φιλελεύθεροι, Αριστερά, Μακεδονία. Bookmark the permalink.

3 Responses to συριζοφιλελέ

 1. Ο/Η Αντώνης λέει:

  Νομίζω πως το πιο έντιμο αυτή τη στιγμή θα ήταν να αφήσουμε τους μακεντόνσκυ να μπουν στο ΝΑΤΟ με το όνομα FYROM. όλοι θα πάρουν μια ανάσα και το βασικότερο δε θα βάλουμε την υπογραφή μας στην παράδοση του ονόματος..

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η Χρονογραφίες λέει:

  Μὲ τέτοιες κυβερνήσεις, δὲν ἔχει νόημα ὅ,τι καὶ νὰ κάναμε.

  Μου αρέσει!

 3. Παράθεμα: Not to belong – manolisgvardis

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s