ὁμοιοστασία

 

Πάντως, τώρα που το ξανασκέφτομαι , νομίζω ότι υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο εδώ και καιρό για να αναδειχθεί ο φασισμός σε μόνιμη και σταθερή δύναμη της πολιτικής σκηνής κι αυτό σε συνδυασμό , βεβαίως, με το ότι οι κοινωνικές συνθήκες του νεοφιλελευθερισμού, της αποπτώχευσης και εξαθλίωσης εργατικών , ανέργων και μικροϊδιοκτητικών στρωμάτων πάντοτε , ιδίως απούσης της Αριστεράς, ενισχύουν την Ακροδεξιά και τον φασισμό. Όταν καθημερινά η κυβέρνηση και τα παρακλάδια της , οι αριστεροί της ψάλτες , κλπ κατηγορούν ευρύτατα λαϊκά στρώματα που δεν συμφωνούν με τις Πρέσπες για πολλούς και διάφορους λόγους ( από λόγους αντινατοϊκούς/αντιιμπεριλαιστικούς έως λόγους βίωσης εθνικής ταπείνωσης για την γενική κατάσταση της χώρας έως και λόγους γνήσια εθνικιστικούς κλπ) ότι είναι συλλήβδην ακροδεξιοί/φασίστες , όταν οι διάφοροι «αντιεθνικιστές», αντίφα κλπ δίνουν την εικόνα ότι είμαστε περίπου … στις 30-1-1933 και όχι στις 31-1-2019, μπορεί να ενισχυθεί το φαινόμενο που σε διάφορες επιστήμες ονομάζεται «ομοιοστασία». Όταν κάποιος κατηγορείται από το πρωί ως το βράδυ ότι είναι φασίστας για εκατό διαφορετικούς λόγους ( από τις Πρέσπες ως την καθημερινή του ζωή) και αυτός ο κάποιος δεν έχει και μια δομημένη δημοκρατική παιδεία και προσωπική συγκρότηση, αυτός ο κάποιος μπορεί να διαβεί το κατώφλι και να ψηφίσει φασίστες, να τους εναγκαλισθεί. Αυτό λέγεται και «αυτοεκπληρούμενη προφητεία» , αλλά λέγεται και πολιτικό σχέδιο. Ιδίως, αν ψηφίζοντας φασίστες, συμβάλλει στο να μειωθεί η δύναμη της Νέας Δημοκρατίας. Υπάρχουν τόσο κακοπροαίρετες δυνάμεις στην πολιτική σκηνή; Μα, τι λες τώρα !! Υπάρχουν έντυπα και δημοσιογράφοι , που παίζουν αυτό το παιχνίδι; Μα, που ακούστηκε!!!

ΥΓ. Τα παραπάνω καθόλου δεν σημαίνουν, βεβαίως, ότι πρέπει να υποβαθμιστεί το διαρκές μέτωπο στον φασισμό και τον σωβινισμό, όπου εκδηλώνονται , ότι δεν πρέπει να επιταχυνθεί η δίκη της ¨Χρυσής Αυγής » και να καταδικασθεί η ηγεσία της κλπ Δεν ισχυρίζομαι ότι το πρόβλημα του φασισμού είναι ανύπαρκτο ως κίνδυνος, θα ήταν βλακεία να πει κανείς κάτι τέτοιο. Τονίζω μια ορισμένη αξιοποίησή του από το πολιτικό σύστημα και ειδικότερα την κυβερνητική παράταξη, τον ΣΥΡΙΖΑ «και άλλες δημοκρατικές προσωπικότητες».

 

Πολὺ καλὴ τοποθέτηση, παρόμοια ἀλλὰ καὶ γιὰ τὸν Καρατζαφέρη ἔλεγα κι ἐγὼ παλιά. Ἅμα ὅμως τὰ πεῖς αὐτὰ σὲ βέρο ἀριστερό, θὰ ἀρχίσει καὶ τὰ Α καὶ ΟΥ καὶ θὰ σκίζει τὰ ροῦχα του ὅτι κάτι τέτοιο δὲν συμβαίνει, κι ὅτι νά οἱ ἐπιθέσεις τῶν ναζί, καὶ νά τὰ περιστατικά. Ἐπὶ τῆς οὐσίας ὡστόσο, δηλαδὴ γιὰ τὸ ἂν εἶναι σωστὸ νὰ χαρακτηρίζεις φασιστικὸ ὁτιδήποτε αὐτὸς δὲν ἐγκρίνει πολιτικά, δὲν θὰ σοῦ ἀπαντήσει. Στὴν πραγματικότητα, εἶναι ἱκανὸς νὰ πεῖ ὅτι ἐφόσον ὁ Χίτλερ ἦταν οἰκολόγος, οἱ οἰκολόγοι εἶναι φασίστες. Ὣς ἐκεῖ μπορεῖ νὰ φτάσει. Ἀπορῶ καὶ μὲ τὸν ἑαυτό μου, δηλαδή, πῶς τὸ ἀναπαράγω: Ἀφοῦ ὁ Ἀριστερὸς κυττᾶ τὴν ἰδεολογία σου ὅπως ὁ δεξιὸς ἂν εἶναι γυαλισμένα τὰ παπούτσια σου. Ἂν τοῦ ἀρνηθεῖς τὴν ἰδέα ποὺ ἔχει γιὰ τὸν ἑαυτο του καὶ τὸ δικαίωμά του νὰ ὁρίζει αὐτὸς τί θὰ πεῖ φασισμός, τὸν σκότωσες. Στοῦ Ἀριστεροῦ τὴν πόρτα ὅσο θέλεις βρόντα.

This entry was posted in Αριστερά, Ακροδεξιά, κοινωνία and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s