20+1

Τα 20+1 πράγματα που κατάλαβα σχετικά με τον κορωνοϊό:

1. Δεν μπορείς να βγεις από το σπίτι για κανέναν λόγο, αλλά εάν πρέπει να βγεις, τότε μπορείς να βγεις.

2. Όλα τα καταστήματα είναι κλειστά. Εκτός από αυτά που είναι ανοιχτά.

3. Δεν πρέπει να πηγαίνεις σε νοσοκομεία εκτός εάν πρέπει να πας. Δεν μπορείς να πας ούτε στο γιατρό, εκτός αν είσαι ετοιμοθάνατος.

4. Όταν βγεις θυμήσου την βεβαίωση μετακίνησης που είναι αντισυνταγματική αλλά και υποχρεωτική. Εάν δεν την έχεις, ωστόσο, δεν είναι πρόβλημα γιατί μπορεί να την συμπληρώσεις επί τόπου, αν και εφόσον γίνει έλεγχος.

5. Οι μάσκες είναι άχρηστες! Αλλά το να φοράς μία μπορεί να σου σώσει τη ζωή. Πρέπει να φερόμαστε όλοι σαν να είμαστε φορείς. Αλλά μάσκες να φοράνε μόνο όσοι είναι φορείς, όχι οι υπόλοιποι. Τα γάντια δεν θα σε βοηθήσουν, αλλά μπορεί και να σε βοηθήσουν.

6. Απαγορεύεται η περιφορά του Επιταφίου για να αποφευχθεί συνωστισμός αλλά επιτρέπεται η περιφορά της Άλκηστης Πρωτοψάλτη με πρωθυπουργικό συνωστισμό.

7. Αυτός ο ιός θα εξαφανιστεί το καλοκαίρι, αλλά ίσως και να παραμείνει για πάντα. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα σε κάτι συγκεκριμένο, τα στοιχεία είναι αντιφατικά μεταξύ τους, θα δούμε, όλα είναι σε καλά χέρια.

8. Θα πρέπει να παραμείνουμε κλειδαμπαρωμένοι έως ότου φτάσουμε στην ανοσία αγέλης, που σημαίνει ότι πρέπει να μολυνθούν όλοι όσοι είναι να μολυνθούν, αλλά παραμένοντας κλειδωμένοι στο σπίτι τους.

9. Ετοιμάζουν εμβόλιο για να μας εφοδιάσουν με αντισώματα, για έναν ιό που αλλάζει συνέχεια και δεν δημιουργεί αντισώματα. Εν τω μεταξύ, όσοι έχουν αναρρώσει δεν θα αρρωστήσουν ξανά, αλλά μπορεί και να ξαναρρωστήσουν.

10. Ο ιός δεν επηρεάζει τα παιδιά, εκτός από αυτά που αρρωσταίνουν.

11. Τον ιό τον πήραμε από τα ζώα, αλλά τα ζώα δεν μπορούν να κολλήσουν (εκτός από τη βελγική γάτα που βγήκε θετική τον Φεβρουάριο, μάλλον επειδή δεν είχε διαβάσει τα σχετικά διατάγματα).

12. Όταν αρρωσταίνεις έχεις πολλά συμπτώματα! Αλλά μπορείτε επίσης και να αρρωστήσεις χωρίς συμπτώματα… Μπορεί επίσης να έχεις κάποια συμπτώματα χωρίς να είσαι άρρωστος ή να είσαι μεταδοτικός χωρίς να έχεις συμπτώματα. Ό,τι προτιμήσει ο κάθε άρρωστος. Να ακούτε τους επιστήμονες (που λένε τα παραπάνω).

13. Για να μην αρρωστήσεις πρέπει να κάνεις υγιεινή διατροφή και να ασκείσαι. Μια κούρσα δέκα χιλιομέτρων σε ένα διαμέρισμα εξήντα τετραγωνικών μέτρων αναζωογονεί και αναπτύσσει τη φαντασία.

14. Είναι επωφελές για το ανοσοποιητικό να αναπνέεις καθαρό αέρα, αλλά αν δεν έχεις κήπο ή μπαλκόνι, ξέχασέ το. Επίσης, είναι σημαντικό να μην αναπτύσσουμε άγχος γιατί πειράζει το ανοσοποιητικό, αλλά και να παρακολουθούμε ανελλιπώς τις ειδήσεις για οτιδήποτε νεώτερο.

15. Μπορείς να παίρνεις φαγητό πακέτο από το εστιατόριο στο σπίτι, το οποίο ωστόσο μπορεί να έχει παρασκευαστεί από άτομα που δεν φορούσαν μάσκες ή γάντια. Επομένως, καλύτερα να αφήνεις το φαγητό έξω για τρεις ώρες να απολυμανθεί (εάν δεν έχεις σκύλο που μπορεί να στο φάει).

16. Ο ιός παραμένει ενεργός σε διαφορετικές επιφάνειες για δύο ώρες. Όχι, τέσσερις ώρες. Πώς λες; Έξι ώρες; Έλα, ποιος προσφέρει περισσότερα;

17. Ο ιός εξαπλώνεται στον αέρα για ένα μέτρο, μερικές φορές δύο, αλλά αν υπάρχει άνεμος ίσως περισσότερο.

18. Έχεις την υποχρέωση να παραμένεις κλεισμένος στο σπίτι με την οικογένειά σου, αλλά δεν πρέπει να κυκλοφορείς με την οικογένειά σου με αυτοκίνητο, μόνο δύο άτομα στο αμάξι.

19. Δεν έχουμε καμία θεραπεία, εκτός από ένα φάρμακο κατά των ρευματισμών και ένα κατά της χολέρας, καθώς και τη μεσαιωνική μέθοδο της καραντίνας. Η επιστήμη έχει κάνει μεγάλα βήματα!

20. Αυτός ο ιός είναι θανατηφόρος, αλλά όχι πάρα πολύ. Σοβαροί επιστήμονες έχουν τεκμηριώσει τη θνησιμότητά του στο 3.4% ή στο 5% ή στο 2% ή στο 1% ή στο 0,45% ή στο 0,2%, ενδεχομένως τελικά στο 0,1%. Θα οδηγήσει μετά βεβαιότητας σε παγκόσμια οικονομική καταστροφή, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα ιλιγγιώδη αριθμό νεκρών, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν ξέραμε τι κάναμε όταν λαμβάναμε τα μέτρα, τα πράγματα είναι σε έμπειρα και ικανά χέρια.

+ bonus 21: Είναι απαραίτητο να λάβουν τα ΜΜΕ 11 και ακολούθως άλλα 9, σύνολο 20 εκατομμύρια ευρώ, για να μας ενημερώσουν για τον κορωνοϊό, κάτι το οποίο δεν έχει απολύτως καμμία αιτιώδη σχέση με την αποθέωση των κυβερνώντων. Αν όλες οι κοινωνικές ομάδες δίνουν 267% στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εμείς τι φταίμε;

Πηγή

 

 

This entry was posted in επιστήμη and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s