Κυπριακὰ νέα

Ἑλλαδίτες ἱεράρχες λένε ὅτι τὰ κρούσματα σὲ ἱερεῖς σημαίνουν πὼς διαψεύδονται ὅσοι θεωροῦν τὸν ἑαυτό τους ἄτρωτο. Λὲς καὶ τὸ μεγαλύτερο μέρος τῆς ἡμέρας τὸ περνᾶ ὁ ἱερέας μέσα στὴν ἐκκλησία κι ὄχι ἐκτὸς αὐτῆς, καὶ ὅτι μόνο μέσα στὴν ἐκκλησία θὰ μποροῦσε νὰ κολλήσει. Λὲς καὶ μόνο ἐντὸς τοῦ ναοῦ ζῆ κάποιος κληρικός. Λὲς καὶ εἶπε κάποιος ὅτι εἰδικὰ οἱ κληρικοὶ εἶναι ἄτρωτοι στὸν κορωνοϊό. Εἶναι πραγματικὰ ὡραῖο νὰ κατηγορεῖς τοὺς ἀντιπάλους σου γιὰ πράγματα ποὺ δὲν ἰσχυρίστηκε κανείς τους.

Πιὸ ὡραῖο εἶναι ὅτι αὐτοὶ ποὺ διακήρυξαν τοὺς μελλοντικοὺς (ἀναπόφευκτους;) γάμους μὲ τοὺς Μουσουλμάνους «πρόσφυγες» εἶναι οἱ ἴδιοι ποὺ ὑποστηρίζουν τὸ κυβερνητικὸ κλείσιμο τῶν ναῶν. Ἡ στάση στὸ «μεταναστευτικὸ» καὶ ἡ στάση στὸ ἐκκλησιαστικὸ ἐκ τῶν πραγμάτων εἶναι ἀλληλένδετες.

Ὡστόσο, γενναῖοι ἱερεῖς τῆς Κύπρου γράφουν στὸν Κύπριο πρόεδρο τὸ αὐτονόητο:

Όπως κανένας δεν διανοείται να κλείσει τις υπεραγορές, τις φρουταρίες, τα περίπτερα, για να μη στερηθούν οι άνθρωποι τα αναγκαία για τη διαβίωσή τους, όπως κανένας δεν διανοείται να κλείσει τα νοσοκομεία, τις κλινικές, τα ιατρεία, για να προστατεύεται η σωματική υγεία των ανθρώπων, όπως κανένας δεν διανοείται να κλείσει τις τράπεζες, γιατί θα στραγγαλιστεί η οικονομική δραστηριότητα, κατά τον ίδιο τρόπο δεν θα έπρεπε κανένας να διανοείται να κλείσει τους ναούς, ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να διατηρούν την πνευματική τους υγεία και να εξασφαλίζουν την πνευματική τους τροφή.

Όπως, όμως, με τα απαραίτητα μέτρα μπορεί κανείς να πάει στην υπεραγορά, στην τράπεζα, στον γιατρό του κ.ο.κ., με τα ανάλογα μέτρα θα έπρεπε να μπορεί να πάει και στον ναό, για να λειτουργηθεί, να κοινωνήσει, να προσευχηθεί, ν’ ακούσει έναν παρηγορητικό λόγο.

Όταν στις πλείστες περιπτώσεις λαμβάνονται υπόψιν τα τετραγωνικά μέτρα ενός χώρου, για να καθοριστεί ο  αριθμός των ατόμων που μπορούν να εισέλθουν σ’ αυτόν, γιατί αυτό δεν ίσχυσε για τους ναούς;

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

6 Responses to Κυπριακὰ νέα

  1. Ο/Η patertenor λέει:

    Aυτονόητη διαμαρτυρία σε ακατανόητη …πονηρία!

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Δημήτριος Φ. λέει:

    «Ο λαός είναι η Εκκλησία, ο λαός έφτιαξε τό Ευαγγέλιο. Ακόμη κι άν ο λαός πεί κάτι που είναι αντίθετο μέ τό Ευαγγέλιο, εγώ θά υποστηρίξω αυτό που λέει ο λαός».

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η patertenor λέει:

    Χρεία ανάληψης μαζικής ενημέρωσης περί τον ρόλο συγκεκριμένων προσώπων κυρίως δημοσιογραφικών υπαλλήλων, που με αμφισβητούμενη αρμοδιότητα, εξειδίκευση, αγαθή διάθεση, αλλά σχεδόν αναμφισβήτητη, ενορχηστρωμένη πρόθεση και στοχευμένη εμπάθεια, να»τσουβαλιάζουν» γεγονότα και καταστάσεις, ανώνυμα ή επώνυμα ιστορικά ασθενούντων με covid 19 ή sars covid 2, αφού «διϋλίζουν, τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και διαδικτυακά,τον κώνωπα» μιας πιθανής μόλυνσης απο Κορωνοϊό, εντός της εκκλησιαστικής συνάξεως και «καταπίνουν την κάμιλο» της αναμενόμενης και εν πολλοις, δικαιολογημένης, γενικευμένης αντίδρασης, στον. «Εμβολιασμό» του «ιού», της απόλυτης Φοβικότητος, η οποία ξεσπά και γιγαντώνεται με την απόρριψη κάθε «προφυλακτικού», κοινωνικής Συνεύρεσης!

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η patertenor λέει:

    Το τραγικό στην ολη υποθεση είναι η …αποκαλυπτικών διαστάσεων απώλεια καθε μέτρου, αίσθησης, συναίσθησης και ελέγχου που θα οδηγήσει απο την προσπάθεια εξόντωσης του Κορωνοϊού…με χειροβομβίδα στην καταστολή της διακρατικής αντιδραστικής φοβικότητας με ….πυρηνικές βομβες!

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η Γαβριήλ Γιανασμίδης λέει:

    Ο πιο στρατευμένος εκκλησιαστικός «ηγέτης» στην εποχή μας. Ο άνθρωπος που καταχεριαζει το ποίμνιο του για λόγους κοινωνικής υποταγής σε πολιτικές great reset. Έχουμε να δούμε πολλά ακόμα από δαυτον.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε