Προβλέψεις…

Θησαυρός αυτή η εφαρμογή με τις παλιές δημοσιεύσεις στο facebook. Ανακαλύπτεις τι ψεκασμένες μπούρδες έγραφαν πέρυσι τέτοιες μέρες οι Μενουμεσπιτάκηδες -αυτοί οι θεματοφύλακες του διαφωτισμού!- και αρχίζεις να εκτιμάς τον ορθολογισμό και τον νηφάλιο πολιτικό λόγο του… Αρτέμη Σώρρα !

Κάποια παραδείγματα αγνής και ανόθευτης ψέκας από το προφίλ μου :

– «Η θνητότητα του κορωνοϊου είναι 5%!» («Υπολόγισε το ποσοστό των θανάτων επί των κρουσμάτων και θα δεις τι νούμερο βγαίνει, ρε ψεκασμένε!», μου έγραψε ένας Μενουμεσπιτάκης με εκείνο τον γλυκό και αγαπησιάρικο τρόπο που χαρακτήριζε την φάρα τους πέρυσι την άνοιξη. Το ότι τα πραγματικά κρούσματα ήταν πολύ πολύ περισσότερα δεν περνούσε καν από το πεφωτισμένο κεφαλάκι του!)

– «Η «επιστήμη» έχει κρίνει ότι η καραντίνα είναι ευλογία και άλλη άποψη δεν υπάρχει.» (ένα χρόνο μετά, δεκάδες επιστημονικές μελέτες δείχνουν το αντίθετο ενώ μέχρι και οι καραντινολάγνοι «ειδικοί» έχουν αρχίσει να ξεμαλλιάζονται για το αν η λύση του λοκντάουν είναι ορθή ή όχι. Είναι που η «επιστήμη» είχε αποφασίσει…)

– «Ο κορωνοϊος αφορά όλες τις ηλικίες το ίδιο.» [Για να μας πείσουν γι’αυτή την σαχλαμάρα, κάποιοι Μενουμεσπιτάκηδες -γιατροί κιόλας!-, αντί να κοιτάνε τα επίσημα στοιχεία, ανέβαζαν δακρύβρεχτα βιωματικά τύπου Ιρενε Αγκαπιντάκης («ο θείος του μπατζανάκη της ξαδέλφης μου…») ενώ μια άλλη μου έγραψε πως τα μειωμένα ποσοστά θνησιμότητας στους νέους οφείλονται μόνο και μόνο στο ότι στα νοσοκομεία βγάζουν τους ηλικιωμένους από τις εντατικές για να βάλουν στην θέση τους νεώτερους. Χωρίς σχόλια…]

– «Με λίγες εβδομάδες λοκντάουν θα εξαφανίσουμε τον κορωνοϊο!» Αν τους έλεγες πως ο κορωνοϊος δεν πρόκειται να… φοβηθεί και να φύγει και πως , στην καλύτερη περίπτωση, η καραντίνα απλά αναβάλλει την εξάπλωση της επιδημίας, σε αντιμετώπιζαν σαν οπαδό της επίπεδης Γης…

Βέβαια, το μεγάλο πρόβλημα δεν ήταν κάποιες ψεκασμένες Μανταμ Σουσούδες που έκαναν επίδειξη πνευματικής και ηθικής ανωτερότητας στα social media, χρησιμοποιώντας fake news και άφθονη μπουρδολογία. Το μεγάλο πρόβλημα ήταν πως αυτές τις επικίνδυνες ανοησίες τις προπαγάνδιζαν όλα τα ΜΜΕ και τις υιοθετούσε και η ίδια η κυβέρνηση των «αρίστων» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γι΄αυτό, άλλωστε, φτάσαμε και στα σημερινά χάλια.

Πηγή

This entry was posted in επιστήμη. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s