«Το παραλήρημα του ψευδοηγούμενου της Εσφιγμένου»

Ο ψευδοΕσφιγμενίτης ηγούμενος ξαναχτύπησε με ένα τραγελαφικό παραλήρημα αγαπολογίας και προπαγάνδας. Αυτή τη φορά με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία προπαγανδίζει αναφανδόν υπέρ της Ουκρανικής κακοκεφαλίας και του πρωτείου του αφεντικού του, Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Το θέμα που μας απασχολεί δεν είναι το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο σ’ ένα τραγικό γεγονός, όπως είναι ο πόλεμος, αλλά οι ανοησίες που ξεστομίζει ο εν λόγω ιερομόναχος για να στηρίξει τις σχισματικές απόψεις του. Έχει μπερδέψει τόσο πολύ την πλάνη με την αλήθεια, που σχεδόν βγάζει αιρετική την Εκκλησία της Ρωσίας (με κανονική αποστολική διαδοχή) και εξυψώνει τους αχειροτόνητους Ουκρανούς του Επιφανίου σε πρότυπα Ορθοδοξίας και Ορθοπραξίας.

Τα αλαμπουρνέζικα που γράφει προσπαθώντας να επιχειρηματολογήσει θα έμοιάζαν κωμικά, αν δεν ήταν τραγικά! Κατηγορεί τη Ρωσία ότι εμφορείται από το πνεύμα του καισαροπαπισμού, ενώ ο ίδιος και οι προϊστάμενοί του όλο αυτό το διάστημα έχουν κάνει τουρ σε τα τηλεοπτικά κανάλια για να χειραγωγήσουν τους πιστούς στην υποταγή της εκκλησίας στο κράτος, στον απόλυτο υγειονομικό καισαροπαπισμό. 

Κατηγορεί τους Ρώσους ως φονταμενταλιστές και φαρισαίους, επειδή αγωνίζονται υπέρ της οικογένειας και κατά της ομοφυλοφιλίας. Από την άλλη, μακαρίζει τους Ουκρανούς, οι οποίοι λόγω του εθνικισμού τους λεηλατούν τους ναούς και βιαιοπραγούν εναντίον των Κανονικών Ορθοδόξων της Ουκρανίας. 

[…] «

Πηγή

Advertisement
This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s